Kapat

Kişilerin hayatındaki en önemli günlerden biri söz ve nişan günüdür. Bu günleri unutulmaz kılan birçok detay vardır ki bunlardan biri de söz çiçeği ya da nişan çiçeğidir. Nişan töreninde çiçek tercih edecek edecek kişilerin de en çok sorduğu sorulardan biri “Nişan çiçeği nasıl olmalıdır?”

Kız isteme ya da nişan törenleri çiçekler sayesinde daha gösterişli bir hale gelmektedir. Özellikle nişan ya da kız isteme çiçeklerinde tercih edilen taze çiçekler gelin adayları tarafından daha çok beğenilmekte ve yapay çiçek modellerine göre daha hoş bir duruş sergilemektedirler. Bu özel günler için hazırlanan çiçeklerin, günün anlam ve önemine uygun hazırlanmış olması iyi bir intiba da bırakacaktır.

nişan çiçekleri

Çiçek seçimi yapılırken genellikle nişan çiçeğinin nişan konseptine ya da nişan elbisesine de uyumlu olmasına dikkat edilmelidir. Kişilerin heyecanla karşıladığı bu özel günlerde her bir detay çok önemlidir. Doğal olarak çiçekler dahil her bir ayrıntının özenle seçilmesi gerekmektedir. Bu yazımızda da “Nişan çiçeği nasıl olur?” sorusunun yanı sıra nişan çiçeği modelleri ve fiyatlarını sizler için inceleyeceğiz.

Nişan Çiçeği Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

“Nişan çiçeği nasıl olur?” diye sorulursa ilk önce çiçeğin amacına uygun bir şekilde gösterişli olması gerektiğini söyleyebiliriz. Tabi gelinden veya damattan rol çalacak şekilde gösterişli olmamasına da dikkat edilmelidir. Çiçekte hangi çiçek türünün tercih edileceği de tabi ki önemlidir. Fazla gösterişli bir çiçek aranjmanı tercih etmek istemiyorsanız üç çiçek türü olarak tercih edebilirsiniz.

Bir diğer soru “Ne renk çiçekler tercih edilmeli?” Eğer hazırlanan nişan çiçeği farklı renklerden oluşacaksa, birbiriyle uyumlu olan renklerde çiçekler tercih edilecektir. Çiçek buketleri ya da nişan çiçeğinin kıyafetle uyumu da göz önünde bulundurulması gereken detayların arasında yer alır.

Çiçekte hangi başka özellikler olmalı diye bakılırsa çiçeğin görüntüsünün parlak ve canlı olması da dikkate alınacak olan noktalardandır. Örneğin yapraklarının boynunu eğdiği bir çiçeği kimse istemeyecektir.

Nişan çiçeği için canlı çiçek tercih ediliyorsa, kokusunu kaybetmemiş olmasına da dikkat edilebilir. Böylece hem görüntü olarak hem koku olarak doğal güzelliği ön plana çıkarılmış olabilir.

Tüm bunların yanı sıra hangi çiçeğin nişan çiçeği olarak seçildiği de önemlidir. Çünkü her çiçeğin verdiği farklı bir mesaj vardır.

Söz ve Nişan Çiçeği Çeşitleri Nelerdir?

Söz ve nişan çiçeği olarak gül, lale, papatya, sümbül, şakayık, kazablanka gibi birçok farklı türde çiçek seçimi yapılabilir. Genellikle birçok özel günde olduğu gibi nişan çiçeği olarak da kırmızı güller çok rağbet görmektedir. Tutkulu bir aşkı sembolize eden kırmızı güller nişan çiçeği olarak gül buketi, vazoda gül ya da kutuda gül olarak tercih edilebilmektedir. Kırmızı güller gibi beyaz güller de çokça talep görmektedir. Kırmızı güller genellikle her konsepte uyum sağlamaktadır. Hatta çoğu zaman 50 adet 100 adet gibi büyük buketler şeklinde de tercih edilmektedir. Süslemesi özenle yapılan buketler çok da şık görünüme sahip olmaktadırlar.

En İyi Nişan Çiçeği Modeli Hangisidir?

Nişan çiçekleri buket şeklinde, kutuda, vazo ya da saksıda tercih edilebilmektedir. Vazoda tercih edilen nişan çiçekleri gayet asil bir görünüme sahip olmaktadırlar. Vazoda yer alan tek tür bir çiçek ya da çiçek aranjmanı ile birçok kişinin beğenisini toplayabilmek mümkün. Hatta kimi zaman içerisine birkaç adet nazar boncuğu da yerleştirilerek farklı bir görünüm elde etmek mümkün. Vazoda tercih edilen nişan çiçeklerini çiftler daha sonra kendi evlerinde de kullanabileceği için şık bir vazoda nişan çiçeği tercih etmek iyi bir seçim olabilir.

Saksı çiçekleri de tercih edilebilecek bir diğer nişan çiçeği alternatiflerindendir. Örneğin saksı içerisinde bulunan canlı ve taze bir orkide şık seçenekler arasında bulunuyor. Zevkinize göre orkideyi dilediğiniz renkte de seçebilirsiniz.

nişan çiçeği

Kutuda nişan çiçekleri de son zamanlarda çok sevilen ve trend olan ürünler arasında bulunuyor. Kutuda çiçeklerde farklı aranjmanlar tercih edilebileceği gibi kırmızı gül gibi tek tip çiçek üzerinden de bir tercih yapılabilir. Örneğin siyah kutu içerisinde kırmızı güller harika bir seçenek olabilir.

Klasikten vazgeçmek istemeyenler için buket şeklindeki nişan çiçekleri de her zaman talep görmüştür. Dilediğiniz türdeki çiçekleri buket şeklinde hazırlatarak harika bir sunum ortaya çıkartabilmek mümkün. Ama yine de sıradanlıktan biraz sıyrılmak isteyen kişiler için şeffaf buketler de nişan çiçeği olmak için gayet şık bir alternatif.

Nişan Çiçeği Nereden Alınmalıdır?

Söz çiçeği veya nişan çiçeği satın alınacağı zaman güvenilir ve bilinen çiçekçileri tercih etmek gerekmektedir. Hatta çiçek alacağınız zaman size fikir vererek, yol gösterecek olan bir yer tercih etmeniz işinizi de oldukça kolaylaştıracaktır. Cihan Altunkaya Çiçekçilik gibi özel günlerinizde yanınızda olan markalar ile çalışarak sevdiklerinizin yüzünde kocaman bir gülümse oluşmasını sağlayabilirsiniz. Bizce en mutlu gününüzün güzel geçmesini şansa bırakmayın.

İlgili Ürünler