Kapat

Çiçekler, hayatımızdaki en önemli anlara tanıklık etmektedirler. Tebrik, doğum günü, ilanı aşk gibi birçok amaçla çiçeklerden yararlanılmaktadır. Tabi her çiçeğin görünümü, kokusu, çiçeklerin anlamları ve hikayeleri birbirinden farklılık göstermektedir. Hangi çiçeğin hangi anlama geldiğinin bilinerek gönderilmesi çiçeğinizi daha özelleştirerek, gönderdiğiniz kişinin kendisini de özel hissetmesini sağlayabilirsiniz.

Çiçek hediye etmek istiyorsanız anlamını bilirseniz seçiminizi kolaylaştıracaktır. Çünkü her ne kadar bazen beğendiğiniz çiçekleri göndermek isteseniz de, göndereceğiniz kişi için uygun bir anlam taşımayabilir. Aynı zamanda bazı durumlarda yanlış anlaşılmalara da sebebiyet verebilir. Her çiçeğin kendine özgü anlamının bilinmesi her zaman çiçek seçiminde size yardımcı olacaktır.

Çiçek isimleri ve çiçeklerin anlamları hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için gelin yazımızın devamını okuyalım.

Gül

gül

Çiçek denildiğinde belki de akıllara ilk gelen seçeneklerden biridir gül. Güller arasında en popüler olan kırmızı güldür. Kırmızı gül sevgiyi ve aşkı sembolize etmektedir. Kırmızı gülü “Seni seviyorum” demek için kullanabilirsiniz. Özellikle Sevgililer Günü ya da yıldönümü gibi zamanlarda çiçeğin anlamı da göz önünde bulundurulursa kırmızı gülün iyi bir seçenek olduğunu söyleyebiliriz.

Güllerin anlamı renklerine göre de değişebilmektedir. Sarı, pembe, beyaz gibi daha birçok farklı gül rengi bulunmaktadır. Ve hepsi de farklı bir anlama sahiptir. Bunlardan biri sarı güldür. Sarı gül verilen kişiye göre farklı bir anlam taşıyabilmektedir. Arkadaşa verilen sarı gül, güçlü dostluk bağlarını ifade etmektedir. Buna karşın sevdiğiniz bir insana verildiği takdirde ayrılık anlamı ifade ederler. Sarı gül, minnet duygusunu da yansıttığı için teşekkür etmek için de iyi bir seçenektir. Bu yüzden Anneler Günü, Öğretmenler Günü gibi özel zamanlarda tercih edilebilecek alternatifler arasındadır.

Güllerin arasında en sevilenlerden biri sempatik görüntüsüyle gönülleri fetheden pembe güllerdir. Pembe gülün anlamı mutluluk, tatlılık, incelik gibi duygular barındırmaktadır. Çok güzel kokan pembe güller uzun ömürlü olmasıyla da dikkat çekerler. Soft renkleriyle sevilen pembe güller ile birçok kişiyi etkileyebilirsiniz. Pembe gül anlamı öğrenildikten sonra çiçek siparişlerinizi daha kolay bir şekilde verebilirsiniz.

Her çiçeğin kendine özgü anlamı olduğu gibi her gülün de kendine özel anlamı olduğunu söylemiştik. Beyaz gül de sevilen gül seçeneklerinden biridir. Adından da anlaşıldığı üzere beyaz gül saflığı ve masumiyeti sembolize etmektedir. Beyaz gün genellikle evlilikte tercih edilmektedir. Özellikle gelin buketi için harika bir seçimdir. Bunun yanı sıra karşınızdaki insanlara beyaz gül alarak onlara hissettiğiniz sevginin ne kadar saf olduğunuzu belirtebilirsiniz. Beyaz gülü yeni başlayan ilişkilerde de tercih etmek iyi bir seçim.

Orkide

orkide

Günümüzde hediye olarak çokça tercih edilen orkidenin anlamını hiç merak ettiniz mi? Renk renk karşımıza çıkan orkidenin anlamı sevgi, aşk, mutluluk gibi duyguları ifade etmektedir. Genel olarak orkidenin asaleti sembolize ettiğini söyleyebiliriz.

Evleri, işyerlerini güzelleştiren orkideler neredeyse her özel günün kurtarıcısı olmuştur. Sevdiklerinizle olan en özel anlarınızı orkide ile taçlandırabilirsiniz. Harika kokuya sahip olan orkideler farklı renk seçeneklerine sahiptir. Orkideler beyaz, fuşya, sarı, mor, mavi gibi farklı renk seçenekleriyle karşımıza çıkabilmektedir. Tabi ki her bir renk orkidenin farklı bir anlamı da bulunmaktadır.

Beyaz orkide, orkideler arasında en romantik seçimdir diyebiliriz. Masumiyeti ve zarafeti ifade etmektedir. Çiçekler arasında oldukça dayanıklı olan bir seçenektir. Bu özelliği de onu birçok özel günde tercih etmek için geçerli bir sebep.

Fuşya orkide, son zamanlarda oldukça popülerleşmeye başlamıştır. Fuşya orkide genellikle yeni çiftler tarafından da tercih edilmektedir. Sevecenliği ve samimiyeti de simgeleyen fuşya orkide, iyi bir şekilde bakıldığı sürece uzun süre kalıcı olabilmektedir.

Mavi orkide, görüntüsüyle kişileri büyülemektedir. Doğal bir orkide türü olmasa da, harika rengiyle tercih edilmektedir. Diğer renk orkidelere göre çok sıklıkla rastlanılmasa da, onlar kadar gösterişli ve dayanıklı bir çiçektir. Mavi orkide, sevginin ve aşkın büyüklüğünü ifade etmektedir.

Sarı orkide, mavi orkide gibi nadir rastlanan bir seçenektir. Sarı orkide samimiyeti pekiştiren bir çiçektir. Ayrıca sıcaklığı, dostluğu, aileyi sembolize eder.

Pembe orkide, görünümü itibariyle de feminen karaktere sahip bir çiçektir. Kadınlar Günü, Anneler Günü gibi özel günlerde pembe orkide tercih edilebilir. Pembe romantik bir renktir. Pembe orkide ise duygusallığı sembolize etmektedir.

Mor orkide, asaleti ifade eden orkide türlerinden biridir. Renk olarak mor, yüzyıllardır birçok kral, kraliçe ve asiller tarafından tercih edilmiştir. Mor orkide de içerisinde asaleti bulundurmaktadır.

Karanfil

karanfil

Birçok çiçeğin olduğu gibi karanfil çiçeğinin de farklı renkleri bulunmaktadır. Her bir renkteki karanfilin de farklı bir anlamı mevcuttur. Kimi zaman sevilen kişiye verilen, kimi zaman bir mezarlık ziyaretinde tercih edilen karanfil sevgi, özlem gibi birçok duyguyu içerisinde barındırabilmektedir.

Karanfiller, birçok ülkelerde anma ve saygı için kullanılmaktadır. Rönesans zamanından beri birçok ressam karanfil çiçeğini nişan ya da farklı törenlerde de kullanmıştır. Hatta günümüzde gelin buketlerinde bile tercih edilebilmektedir. Dolayısıyla karanfilin aşkla da bir bağlantısı olduğunu söyleyebiliriz.

Karanfiller romantik başlangıçlar için de iyi birer alternatiftir. Çekici bir görüntüye sahiptirler.

Karanfil çiçeği birçok kişiye yası da çağrıştırmaktadır. Yas anlamını da içinde bulunduran karanfil bazen çelenklerde de kullanılmaktadır. Hatta mezarlıkların üstleri bile bazen karanfil ile kaplanabilmektedir. Kısacası sevdiğimiz kişiye olan bağlılığımızı da anlatan bir çiçek olduğunu söyleyebiliriz. Bu yüzden karanfilin anlamlarından biri de sevgidir. Biraz daha özele inecek olursak kırmızı, beyaz, pembe, mor gibi farklı renkleri bulunan karanfillerin anlamlarını da şu şekilde açıklayabiliriz.

Kırmızı karanfil aşkı, sevgiyi ve sıcaklığı temsil eder. Verilen kişiye olan sevgiyi, sıcaklığı anlatmaya yaramaktadır.

Beyaz karanfil masumiyet ve iyi şansı temsil etmektedir. Bunun yanı iki kişi arasındaki sonsuz sadakatin de sembolüdür. Bu yüzden evlilik yıldönümü, doğum günü gibi özel günlerde sevdiklerinize verilebilecek çiçek seçeneklerinden biridir.

Mor karanfil nadir rastlanan, asalet ve derin sevgiyi ifade eden bir çiçektir. Bunun yanı sıra Fransa’da mor karanfil özellikle cenaze törenlerinde tercih edilmektedir.

Lilyum

lilyum

Lilyum, zambak olarak da bilinir. Lilyum çiçeği, masumiyeti ve doğumu simgelemektedir. Binlerce yıldır, birçok kültürde kullanılan lilyum farklı renklerle de ortaya çıkmışlardır. Gelin çiçeklerinde, kız isteme çiçeklerinde de sıklıkla karşımıza çıkan lilyumun beyaz, pembe, sarı, turuncu gibi farklı seçenekleri bulunmaktadır. Güzel kokusuyla da çok sevilen lilyumun, rengine göre de tabi ki anlamı değişmektedir.

Beyaz lilyum, kategorisinde en fazla tercih edilen çiçekleri diyebiliriz. Tek başına kullanılabildikleri gibi aranjman şeklinde de karşımıza çıkabilmektedir. Beyaz lilyum saflığı ve temizliği ifade eder.

Pembe lilyum ise beyaz lilyumdan sonra en sevilen seçeneklerden biridir. Pembe lilyumun şefkat ve sadakat anlamına geldiğini söyleyebiliriz. Hoş kokusuyla da oldukça beğenilmektedir.

Sarı lilyum, ender rastlanan çiçeklerden biridir. Aranjmanlarda ve buket olarak karşımıza çıkan sarı lilyum güven ve sevgi anlamına gelmektedir.

Turuncu lilyum, hediye edilen kişiye onun için özel olduğunuzu anlatmaktadır. Sizin için önemli ve değerli olan kişilere farklı bir çiçek hediye etmek istiyorsanız, seçiminizi turuncu lilyumdan yana yapabilirsiniz.

İlgili Ürünler