Kapat
5 ürün bulundu.
Kaktüsler ve Sukkulentler

Kaktüsler ve Sukkulentler

Kaktüsler ve sukulentler, dayanıklı ve dekoratif olarak öne çıkan, hediyelik olarak veya yetiştirme amacıyla satın alınan bitkilerdir. Çeşitli ortamlara uyum sağlayarak iç mekan ve dış mekan dekorasyonuna katkı sağlayan bu özel bitkiler, bakımının kolay olması, çok fazla su istememesi nedeniyle geniş bir kitle tarafından tercih edilmektedir. Kısmi güneş alan alanlarda hemen tüm sukulent ve kaktüs çeşitleri yetiştirilebilmektedir.

Kaktüs, Sukulent ve Teraryum Nedir?

Kaktüs, sukulent ve teraryum gibi bitki ve bitki ekosistemleri, iç mekan için en uygun dekoratif canlı hediyeliklerdendir. İnsanların kişisel zevklerine göre bu bitki ve bitki ekosistemlerinden sayısız tür arasından bir seçim yapabilirsiniz. 

Kaktüs Nedir? 

Kaktüsler, Caryophyllales takımının 1800’e yakın türüne ve yaklaşık 130 cinsine sahip Cactaceae bitki familyasının bir üyesidir. Yaşam alanlarına keyif katan birbirinden güzel renk, şekil ve dokuya sahip olan kaktüsler, insanlar için favori ev arkadaşlarından birisidir. Bakımı kolay olan bu bitkiler, mutfaklarda, ofislerde, doğal alanlarda yetiştirilebilir ve mekanın güzelliğini dekoratif özelliği ile ön plana çıkarır. Hem dikenli hem de dikensiz kaktüs çeşitleri vardır. Evinde kaktüs yetiştirmek isteyenler, satın aldığı veya kendisine hediye edildiği bitkinin türüne göre doğal şartları taklit edecek şekilde yetiştirmelidir. 

Sukulent Nedir?

Sukulentler, genellikle dikensiz kaktüsler olarak bilinse de gövdesinde, yapraklarında veya dallarında su tutma kabiliyeti yüksek olan etli bitkilerdir. Aslına bakılırsa bütün sukulentler bir kaktüs değildir. Buna karşın bütün kaktüsler bir sukulenttir. Ev ve ofis gibi iç mekanları capcanlı renkleri ve benzersiz şekilleriyle süsleyen bu türün içerisinde hem soğuğa dayanıklı hem de sıcağa ve kuraklığa karşı onlarca farklı sukulent türü yer alır. 

Teraryum (Terrarium) Nedir?

Latince ismi Terrarium olan ve dekoratif anlamda en çok dikkat çeken bitki ekosistemlerinden birisidir. Burada bahsettiğimiz ekosistem, bir saksı, sepet, özel tasarım bir kap veya bir cam fanus olabilir. Daha açık olarak teraryum, aynı medya üzerinde yer alan birçok bitkinin oluşturduğu toprak ve akvaryum gibi yapılara verilen isimdir. Minyatür ekosistem olarak da ifade edebileceğimiz teraryum, ev bitki yetiştiriciliğinde ve hediyelik olarak sıklıkla tercih edilmektedir. 

Teraryum, Kaktüs ve Sukulent Siparişi

Sakarya’da 1995 yılından bu yana çiçekçilik sektöründe faaliyet gösteren Cihat Altunkaya Çiçekçilik, web sitesi üzerinden teraryum, kaktüs ve sukkulent siparişlerinizi memnuniyetle almakta ve belirttiğiniz adrese aynı gün teslim etmektedir. Sakarya’da hizmet verdiğimiz bölgeler, ürün sayfalarında sipariş esnasında karşınıza çıkacaktır. Web sitemizden uygun fiyatlara satın alabileceğiniz tüm ürünler canlı çiçeklerden oluşmaktadır. Buketler, aranjmanlar ve çiçekler, en taze ve canlı çiçeklerden oluşmaktadır. Çiçeklerin yalnızca dekoratif bir obje değil, aynı zamanda bir ev arkadaşı ve duyguları taşıyan önemli bir unsur olduğunun bilincindeyiz. Bu kapsamda tüm siparişlerinizde müşteri memnuniyetini ön planda tutuyoruz.

Kaktüs Fiyatları

Kaktüs bitkisi, birbirinden farklı onlarca türe ev sahipliği yapan, özel kaktüs toprağı karışımları ile yetiştirilen, uzun süre kuraklığa dayanıklı bitkilerdendir. Bitkinin türüne, yaşına, saksı tasarımına ve yetiştirilme zorluğuna göre kaktüs fiyatları değişkenlik göstermektedir. Web sitemizden uygun fiyatlara alabileceğiniz bu bitkiler, hediyelik olarak değerlendirilen en yaygın çiçeklerden birisidir. Cihan Altunkaya web sitesi üzerinden beğendiğiniz kaktüs çiçeği modellerine göz atabilir, mobil cihazlarınızdan veya bilgisayarınızdan dilediğiniz zaman kaktüs siparişi verebilirsiniz.

Sukulent Fiyatları

Eşsiz formları ve diğer bitki türleriyle oluşturduğu üstün kontrastı ile sukulentler, iç mekan bitki yetiştiriciliğine yeni başlayanlar ve deneyimli yetiştiriciler için ideal bitkilerden birisidir. İstenilen ölçülerde bulunabilen sukulent türleri ve genellikle kompakt boyutları, bu bitkileri tercih edilebilecek en iyi iç mekan çiçeklerinden birisi haline getirir. Sukulentler bulunduğu ortama kattığı dekoratif özellik ile öne çıkar. Her duyguyu, her dekoru ve her zevki yansıtan bir sukulent bulmak mümkün. Bu eşsiz çiçeklerin bazı fiziksel, genetik ve yetiştirme şartlarına göre sukulent fiyatları değişkenlik göstermektedir. Her bütçeye uygun bir alternatifin olduğunu ve özel günlerde sukulent siparişi vermek için web sitemizden 7 gün 24 saat işleminizi gerçekleştirebileceğinizi de söyleyebiliriz.

Kaktüs, Sukulent ve Teraryum Çeşitleri

Kompakt boyutları, benzersiz şekilleri, capcanlı renkleri ve onlarca farklı duyguyu ifade eden karakteriyle ev bitki yetiştiricileri için popüler seçeneklerden olan kaktüs, sukulent ve teraryum, aynı zamanda izlemesi en keyifli bitki ve bitki ekosistemlerindendir.

Kaktüs Çeşitleri

Dikenli ve dikensiz olarak 2 farklı sınıfta ele alınan kaktüsler, genel olarak değişken iklim şartlarına ayak uydurabilen, çok sıcak ve kısmi soğuk şartlarında yaşayabilen, farklı desenleri ve tasarımları ile ön plana çıkan bitkilerdendir. Kaktüsler pek çok farklı alt kaktüs türlerine ev sahipliği yapar. Parmak kaktüs, elongata kaktüs, leş kaktüsü, echinopsis, cereus gibi kaktüs çeşitleri bulunmaktadır. Her bir tür farklı boyut, renk ve yaprak biçimine sahiptir. Web sitemiz üzerinden dilediğiniz kaktüs hediye etmek için sipariş verebilir veya eviniz için bir arkadaş edinebilirsiniz.

Sukulent Çeşitleri

Para ağacı, sedum morganianum, echeveria elegans, aloe vera, fil azığı, yılanderisi çiçeği gibi farklı karakteristik özelliklere sahip bitkileri kapsayan geniş bir bitki türü olan sukulentler, nispeten az özenle geliştirilebilen süs bitkileri olarak da tanımlanabilir. Sukulent aranjmanlarda harika ekosistemler oluşturulup, benzersiz tasarımlar elde edilebilir. Hediyelik olarak değerlendirilen en popüler çiçeklerdendir. Kaktüs ve sukulent siparişi fiyatları ve diğer detaylar için web sitemizdeki iletişim bilgileri aracılığı ile bizimle iletişime geçebilirsiniz. Ayrıca çiçeklerin bakımı ile ilgili dilediğiniz zaman bizden destek alabilirsiniz.

Teraryum Çeşitleri

Teraryum aslında bir bitki türü değildir. Çeşitli kaktüs, orkide ve sukulent gibi çiçeklerin bir ekosisteme dahil edilmesiyle, tıpkı bir minyatür orman veya göze hitap eden ütopik bir bahçe görünümüne sahiptir. Cam fanus, seramik, sepet, vb. farklı türde medya kullanılarak bu bitkiler bir arada yaşatılabilir. Teraryumlar son yıllarda oldukça farklı tasarımlarla evleri renklendiriyor, ofislere hava katıyor ve yakınındaki insanları minyatür doğa görünümü ile kendine çekiyor. Özenle hazırladığımız teraryum çeşitlerinden birisini sipariş vererek sevdiklerinize ve yakınlarınıza özel bir hediye gönderebilirsiniz. 

Kaktüs ve Sukulent Bakımı ile İlgili Önemli Noktalar

İkliminize ve bulunduğunuz yere uygun bir kaktüs veya sukulent seçtiğinizi varsayarsak, kaktüsünüze nasıl bakacağınıza dair bazı genel ipuçlarını burada bulabilirsiniz.

İster orman kaktüsüne sahip olun, ister çöl kaktüsüne veya bir sukulente sahip olun, her birisi benzersiz özellikler ve güzellikler sunuyor. Aydınlık odalarda iddialı parçalar oluştururlar. Bazıları dört yıl sonra çiçek açar, bazıları ise asla içeride çiçek açmaz. Yine de, her iki grubun da bakımı kolaydır.

Çöl Kaktüsleri için Doğrudan Güneş Işığı

Işık, çöl kaktüslerinin Bir çöl kaktüsünüz varsa, günde dört ila altı saat boyunca doğrudan güneş ışığı alan güneşli bir yeri sever.ve sukulentlerin gelişimlerini sağlaması için önemli bir rol oynar. 

Yılbaşı kaktüsü gibi türler ise kısmi güneşten hoşlanır. 

Tropikal kaktüs ve sukulentlerin doğrudan güneş ışığına ihtiyaç duyacağı tek zaman kışın çiçek açtıkları zamanlardır. 

İç mekanda yeterli ışık sağlamak için kaktüsünüzü doğuya veya güneye bakan bir penceresinin kenarından yaklaşık dört metre uzağa yerleştirebilirsiniz.

Kaktüs ve Sukulentlerin Sulama İhtiyaçları

Evde yetiştirilen kaktüs ve sukulent bitkileri, kuraklığa toleranslı olsa bile, sulanmaya ihtiyaç duyar. Kurak mevsimler için su depolayabilirler, ancak su olmadan çok uzun süre ideal gelişimlerini sürdüremezler. Genel olarak topraklarını üst kısmı kuruduğunda sulanması yeterli olacaktır.

Orman kaktüsleri ve sukulentlerin bakımı ile ilgili olarak daha sıcak mevsimlerde daha iyi gelişme göstermeleridir. Bunu göz önünde bulundurarak kış aylarında ve ilkbaharda daha seyrek sulama yapabilirsiniz. 

Doğrudan güneş ışığı alan bir dış mekan bitkisi ise, iç mekana göre daha fazla sulamaya ihtiyaç duyabilir. Kaktüsünüzü ne zaman iç mekanda sulayacağınızdan emin değilseniz, toprağın ne kadar nemli olduğunu anlamak için bitki toprağına parmağınızı 4-6 cm kadar bir sokabilir ve aldığınız hissiyata göre sulama zamanını tayin edebilirsiniz.

Kaktüs ve sukulentlerin saksı boyutu, benzer boyuttaki bitkilere göre daha küçük olmalıdır. Bunun en önemli sebebi bu tür çiçeklerin nemli çiçek tabanını ve toprağını sevmemesidir. Küçük saksılar daha hızlı bir şekilde kuruduğundan kök çürümesi gibi problemlerle karşılaşmak daha az olasıdır.

Kaktüs ve Sukulentler için İdeal Toprak Karışımı

Sahip olduğunuz kaktüs ve sukulentlere göre kullanmanız gereken toprak da değişecektir. Bazı kaktüs bitkileri kumlu topraklarda, bazıları ise tropik bölgelerde yetişir. Bu nedenle, bir saksı toprağı seçerken bitkinin türünü bilmek önemlidir.

Tropikal kaktüs bitkileri, orman kaktüsleri olarak da bilinen havadar, iyi drene olan toprağa ihtiyaç duyar. Bu nedenle, toprak karışımlarında daha fazla organik maddeye ihtiyaç duyarlar. Ancak kurak iklim kaktüsleri zayıf drenajlı topraklarda yetişmez.

En iyi kaktüs toprağı karışımı için hazır karışım seçeneklerini bulabilir veya kendiniz yapabilirsiniz. Örneğin, kaktüs türleri için bir kovada eşit miktarda öğütülmüş köknar kabuğunu turba yosunu ile karıştırabilirsiniz. Elde ettiğiniz karşıma inşaat kumu ekleyebilirsiniz.

Kaktüs ve Sukulent Sağlığı için Gübre Kullanımı

Herhangi bir iç mekan bitki türünde olduğu gibi kaktüs ve sukulentler de çeşitli bitki besin maddelerine ihtiyaç duyarlar. Etli bitkiler için tasarlanmış gübreleri kullanabilirsiniz. Kaktüslerin büyük bir bölümü sıcak mevsimlerde gelişir, soğuk mevsimlerde çiçek açar. Gübreleme de en çok ihtiyaç duyduğu süreç olan gelişim döneminde, yani ilkbahar ve yaz aylarında yapılmalıdır. 

Sağlıklı ve dinç bir çiçek yetiştirmek işçin fosfor içeriği yüksek, düşük azotlu bir organik gübre karışımı kullanılabilir. Karışımı ilkbahar ve yaz aylarında sekiz haftada bir kullanabilirsiniz.